Česta pitanja

Prijave za smještaj u Dom za starije osobe Pazin

Po raspisivanju javnog poziva trebat će popuniti prijavni obrazac i priložiti svu traženu dokumentaciju.
Ne, lista čekanja će se formirati nakon provedenog postupka po javnom pozivu i popunjenosti kapaciteta.
Cijena smještaja varira ovisno o tipu smještajne jedinice i razini potrebne skrbi.
Da, prilikom podnošenja zahtjeva kandidati mogu izraziti preferencije za određeni tip sobe, no konačan odabir ovisi o raspoloživosti.
Morate dostaviti sve relevantne medicinske informacije i dokumentaciju o vašem trenutnom zdravstvenom stanju, uključujući podatke o tekućim terapijama i potrebama za posebnom njegom.
Da, obavit će se razgovor s kandidatom i njegovom obitelji te procjena zdravstvenog stanja kako bi se osigurala adekvatna skrb.
Dom nudi različite razine skrbi, uključujući specijaliziranu medicinsku njegu. Molimo vas da tijekom prijave naglasite sve specifične zahtjeve.

Pravila za korisnike Doma za starije osobe Pazin

Osnovna pravila uključuju poštivanje ostalih korisnika i osoblja, održavanje osobne higijene i čistoće prostora te pridržavanje rasporeda obroka i aktivnosti.
Da, posjete su dozvoljene u skladu s trenutnim pravilima Doma i preporukama zdravstvenih autoriteta, s posebnim vremenima posjeta kako bi se osigurala udobnost i privatnost svih korisnika.
Da, obitelji mogu donositi hranu i piće, uz prethodnu provjeru s osobljem Doma da li su ti proizvodi prikladni s obzirom na dijetalne i medicinske potrebe korisnika.
Svi lijekovi (neotvoreni u originalnoj ambalaži) moraju biti predani medicinskom osoblju koje će upravljati njihovim doziranjem prema medicinskim uputama. Korisnici trebaju dostaviti i kutiju za tjedna doziranja terapija.
Ne postoje stroga ograničenja, ali se očekuje da štićenici koriste ove usluge bez ometanja drugih i u skladu s pravilima kuće.
Posjete trebaju biti organizirane unaprijed s osobljem doma, a posjetitelji se moraju pridržavati svih uputa osoblja tijekom boravka.
Da, korisnici mogu organizirano napustiti Dom za izlete uz prethodnu najavu i odobrenje osoblja.
Sukobi se rješavaju uz posredovanje osoblja, koje je obučeno za rješavanje sukoba i pružanje podrške u održavanju harmoničnog okruženja.
Sukobi se rješavaju uz posredovanje osoblja, koje je obučeno za rješavanje sukoba i pružanje podrške u održavanju harmoničnog okruženja.
Korisnici imaju pravo na privatnost, dostojanstvo, pristup medicinskoj skrbi, socijalnim aktivnostima, pravu na izražavanje mišljenja i pritužbi te pravo na informiranost o svim aspektima njihove skrbi.

Ostalo vezano uz boravak u Domu

Dostupne aktivnosti uključuju organizirane izlete, kreativne radionice, sportske aktivnosti, društvene igre, i kulturne događaje, fizikalna i radna terapija i posupci.
Sigurnost se osigurava stalnim nadzorom, osiguranjem prostora, protupožarnim mjerama, i stalnom dostupnošću medicinskog osoblja.
Da, prehrana se prilagođava individualnim zdravstvenim potrebama i dijetalnim ograničenjima korisnika, u suradnji s nutricionistima.
Medicinska skrb uključuje stalno praćenje zdravstvenog stanja korisnika, redovite liječničke preglede i prilagođavanje terapija.
Čistoća i higijena održavaju se redovitim čišćenjem i dezinfekcijom prostora, a korisnici se potiču na održavanje osobne higijene.
U slučaju zdravstvene krize, odmah se obavještava medicinsko osoblje koje je obučeno za hitne intervencije.
Ne, boravak ljubimaca korisnika nije predviđen.
Rođendani i posebne prigode mogu se organizirati uz prethodni dogovor s osobljem, koje pomaže u planiranju i realizaciji proslava.
Stranke se primaju od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 9:00 do 12:00 sati, no svoj upit možete poslati i putem kontakt obrasca na našim stranicama ili putem e-pošte: [email protected].

© 2024. Dom za starije osobe Pazin, izrada web stranica: Play Digital