Uređuje se okoliš Doma za starije, uklanjaju se tri dotrajala stabla i sadi se 25 novih

Objavljeno: 14. veljače 2023. u kategoriji

Izgradnja Doma za starije približava se kraju te se trenutno izvode radovi na trasi oborinske odvodnje i postavljanju plinskog spremnika, nakon čega slijedi hortikulturno uređenje cijelog okoliša.

Kako bi se zadovoljili svi lokacijski i sigurnosni uvjeti, u tijeku izvođenja radova na oborinskoj odvodnji moraju se ukloniti  dva  stabla crnogorice koja se nalaze na samoj trasi odvodnje te jedno koje zadire u kanalizacijski vod i lokaciju plinskog spremnika.

U neposrednoj blizini uklonjenih stabala zasaditi će se nova na lokacijama gdje njihov rast neće ugrožavati oborinsku i kanalizacijsku infrastrukturu, a prema projektu hortikulturnog uređenja cijeli okoliš Doma dobiti će čak 25 novih stabala.

Riječ je o sadnicama već formiranih stabala, visine od oko 2,5 metara, i to pet komada  hrasta česmina i/ili crnike (zimzeleno drvo iz roda hrasta) te isto toliko crnog jasena i bora pinije, dok će se zasaditi i deset komada crnog bora.  Ugođaj nove zelene površine upotpunit će i grmaste sadnice planike i oleandara kojih se planira zasaditi ukupno 70 – tak komada.

© 2024. Dom za starije osobe Pazin, izrada web stranica: Play Digital